Beregn Bilforsikring

1 – Vælg “Bilforsikring”
2 – Modtag dine 3 gratis tilbud
3 – Vælg det bedste tilbud ?

Find den billigste pris på din kommende bilforsikring.

Med få trin kan du finde frem til nøjagtige priser på bilforsikring fra flere forskellige forsikringsselskaber. Du kan herefter frit vælge den, du synes bedst om – bl.a. den billigste på markedet og dermed spare mange penge på din bilforsikring.

Der er ikke længere nogen grund til at betale alt for mange penge for din bilforsikring. Hvorfor vælge Forsikringsselskab A, hvis Forsikringsselskab B kan gøre det 50% billigere?

Indhold

Hvilken bilforsikring er lovpligtig?

Når det kommer til at købe en bilforsikring, er det lovpligtigt at købe en ansvarsforsikring. Har du ikke en ansvarsforsikring på din bil, må du simpelthen ikke køre rundt i den på de danske veje. Så enkelt er det.

Derfor vil ansvarsforsikring automatisk også altid være inkluderet i den pris, du beregner hos et forsikringsselskab, fordi det hovedsageligt er den, du skal have til din bil. Så kan der komme øvrige tilvalg til din bilforsikring som f.eks. førerulykkeforsikring, vejhjælp, gratis lånebil eller kaskoforsikring, hvis du vil have det.

Fordelene ved at beregne bilforsikringer

Du kan sagtens klikke dig ind hos et forsikringsselskab og tegne en bilforsikring her og nu. Men hvordan ved du så, om du har fået en høj eller lav pris sammenlignet med de øvrige valg på markedet? Det aner du ikke, hvis du ikke sammenligner eller beregner priserne.

Når du beregner en bilforsikring, får du en konkret pris, som du kan forholde dig til. Og hvis du gør det via vores samarbejdspartner, kan du endda få priser fra flere forskellige forsikringsselskaber på samme tid, og på den måde finde frem til den, der kan give dig den absolut bedste pris på din nye bilforsikring.

Hvad betyder ansvarsforsikring i en bilforsikring?

En ansvarsforsikring er den lovpligtige del af en bilforsikring. Ingen ansvarsforsikring, ingen bilforsikring, og dermed ingen lovlig bil at køre rundt i. Men hvad betyder en ansvarsforsikring helt konkret?

En ansvarsforsikring dækker, hvis du har ansvaret for at have påført skade på andre mennesker eller deres ejendele. Hvis du fx laver skade på en bil eller en person, som du kommer til at køre ind i. Der kan ofte være tale om meget høje erstatningskrav i disse forbindelser, og 99,9% af alle danskere vil have svært ved at dække disse omkostninger uden en forsikring. Derfor er det altså et lovpligtigt krav, at du har dig en ansvarsforsikring på din bil.

Hvad er en kaskoforsikring?

Når man snakker bilforsikringer, har du sikker også hørt ordet kaskoforsikring før. Det er der også mange, der snakker om, og det kan du også købe hos stort set alle forsikringsselskaber. Men hvad er en kaskoforsikring så for en størrelse?

For det første skal det siges, at en kaskoforsikring ikke er lovpligtig. Det er et tilvalg, som du kan købe ved siden af din ansvarsforsikring. En kaskoforsikring dækker eventuelle skader på din egen bil. Hvor en ansvarsforsikring dækker skader på andres ejendele, dækker en kaskoforsikring skader på dine ejendele – fx hvis der kommer skader på din bil.

Er min bil forsikret, hvis det er en anden, der kører?

Har du lånt din bil ud til en ven eller et familiemedlem, og vedkommende kommer til at forvolde skade på andre personer eller deres ejendele, vil din ansvarsforsikring stadig dække uheldet.

Angående kaskoforsikringen, hvis der kommer skader på din bil i uheldet, kan den blive forhøjet, hvis det er en anden, der har ført bilen. Det vil være uddybet i dine betingelser hos dit forsikringsselskab. Dette gælder ofte, hvis vedkommende der har lånt bilen er under 26 år. Vær opmærksom på, at hvis du låner din bil ud i længere tid (fx i en måned eller længere), skal dit forsikringsselskab have besked.

Er det dyrere at få en bilforsikring som 18-årig?

Hos langt de fleste forsikringsselskaber vil der være en betragtelig forskel på bilforsikringens pris, alt afhængig hvor gammel ejeren af bilen er. Dette skyldes, at der ofte er mange flere unge mennesker, der er involveret i ulykker, og dermed er forsikringsselskaber nødsaget til at tage en højere pris for forsikringen.

Så hvis du som 18-årig, der nyligt har fået både kørekort og egen bil, gerne vil have en bilforsikring, kan det i særdeleshed svare sig at beregne en bilforsikring hos flere forskellige forsikringsselskaber, da der kan være stor variation i priserne. Nogle gange på flere tusinde kroner.

Hvad skal jeg bruge for at beregne min kommende bilforsikring?

Du skal ikke bruge andet end information om dig selv og din bil. Ofte skal du faktisk bare indtaste dit CPR-nummer og bilens nummerplade. Med disse informationer kan forsikringsselskaberne typisk indhente alt det info, der er brug for, for at kunne tilbyde dig en pris på din bilforsikring. Dermed går det også hurtigt at beregne priser på en bilforsikring, hvis du bare kan huske disse to numre.

Forsikringsselskabet kan via motorregisteret indhente info på bilen bare ved hjælp af nummerpladen. Dermed kan de nemt se mærke, model, årgang og meget andet. Og med dit CPR-nummer har de også din alder og kan dermed give dig et prisforslag. Nogle gange skal du give få yderligere informationer som fx antal år med egen bil, antal skader i de sidste fem år osv.

Hvad er førerulykkeforsikring?

Når du skal have dig en bilforsikring, kan du hos flere forsikringsselskaber også vælge at få en førerulykkeforsikring. Det samme kan du fx også vælge at tilkøbe, hvis du skal have en motorcykelforsikring.

En førerulykkeforsikring dækker, hvis føreren af bilen kommer til skade eller dør ved en soloulykke i bilen. Så vil der være mulighed for at få en erstatning, hvis du har valgt at tegne denne forsikring med i din bilforsikring.

Husk dine tilvalg

Når du tegner en bilforsikring, vil der ofte være mulighed for at vælge et hav af tilvalg til din forsikring. Vi har allerede her været inde på et par af dem (kasko, førerulykke m.m.), men der er flere endnu, og derfor er det vigtigt, at du har øjnene åbne og krydser af i de tilvalg, du er interesseret i at få med i din bilforsikring.

Derfor skal du altså vurdere ud fra hvert tilvalg, om det er noget, du er interesseret i at betale for eller ej. Jo flere tilvalg du vælger, desto dyrere bliver det naturligvis også for dig. Så vil du gerne have en så billig bilforsikring som muligt, skal du have så få tilvalg som muligt.

Er der vejhjælp i min bilforsikring?

I nogle bilforsikring vil du opleve, at der vil være vejhjælp inkluderet i din forsikring, mens du hos andre forsikringsselskaber skal vælge det som et tilvalg ved siden af din ansvarsforsikring.

Det kan være en meget god idé at have vejhjælp inkluderet, hvis du ikke allerede har det i et andet abonnement, så du er på den sikre side ude på landevejen, hvis du en dag er ude for et uheld, og din bil ikke kan køre videre. Har du et andet abonnement på vejhjælp, men får det inkluderet i prisen i din nye bilforsikring, kan det være en god idé at opsige dit gamle abonnement på vejhjælp, så du ikke ender med at betale for to vejhjælpsabonnementer.

Hvad koster en typisk bilforsikring?

Det er meget forskelligt, hvad en bilforsikring koster. Det kommer an på mange forskellige parametre. Det afhænger bl.a. af valg af forsikringsselskab, tilvalg til din forsikring, bilen, din alder, antallet af skader du har haft på dine biler og meget andet.

Er du fx over 26 år, har du haft bil i mere end fem år, og har du ikke haft skader på din bil, kan du få en bilforsikring for helt ned til omkring 200 kroner om måneden (alt afhængig af bilen). Omvendt kan du også finde bilforsikring til fem eller ti gange så meget. Derfor er det igen godt at beregne din bilforsikring med det samme.

Beregn også bilforsikring til elbil

Husk at du også skal have en lovpligtig ansvarsforsikring på din elbil, hvis du køber sådan en, som mange danskere gør i disse tider. En elbil er ikke anderledes på dette område.

Har du en elbil, kan du hos et forsikringsselskab typisk vælge et tilvalg, der dækker netop elbiler. Her kan du blive forsikret mod ting som kortslutning, tyveri af kabler, batterier og ladestander m.m.

Få adgang til en lånebil via din bilforsikring

Er du afhængig af din bil til daglig, og kan du ikke undvære en bil, hvis du fx er med i et uheld, og din bil har brug for at komme et par dage på værksted, kan du via din bilforsikring få adgang til en lånebil, hvis du har det tilvalg med i din forsikring.

På den måde er du altså sikret et køretøj, så du kan komme til og fra arbejde, eller hvad du nu har brug for bilen til hver dag. Dette kan i nogle tilfælde også været dækket ind hos din bilforhandler eller dit værksted, så det er godt at sikre dig, om du har dette til rådighed et andet sted i forvejen.

Kan jeg tegne min bilforsikring online?

Ja, du kan meget nemt tegne din bilforsikring online. Det kræver ikke mange minutter at tegne en forsikring, når du først har besluttet dig for, hvor du gerne vil have din bilforsikring.

Langt de fleste forsikringer kræver ikke meget mere end et par minutter at tegne, og så længe du bare har adgang til nettet, kan det lade sig gøre. Du skal bare finde du af med dig selv, hvor du mener, at du får den bedste forsikring til prisen.

Hvordan flytter jeg fra et forsikringsselskab til et nyt?

Har du allerede en bilforsikring, men er du bange for, at du betaler for meget for den, og finder du ud af, at du kan få en tilsvarende bilforsikring, med samme selvrisiko og samme tilvalg billigere et andet sted, er det heldigvis ikke noget problem for dig at skifte til et andet forsikringsselskab.

Ofte kan du faktisk bare skifte til et nyt forsikringsselskab, og så hjælper de dig med at opsige din gamle forsikring hos dit tidligere forsikringsselskab. Da en ansvarsforsikring er lovpligtig, kan du ikke bare opsige den, uden at du opretter den hos et nyt forsikringsselskab. Så enten skal du selv opsige den, når du opretter dig hos en ny, eller også skal du lade dit nye forsikringsselskab gøre det for dig.

Kan jeg skifte forsikringsselskab, hvis jeg opdager en billigere bilforsikring et andet sted?

Ja, det er ikke noget problem at skifte til et andet forsikringsselskab, hvis du opdager en billigere bilforsikring et andet sted. Der kan være tusindvis af kroner at spare på at vælge det rette forsikringsselskab til din bilforsikring, så derfor er det også værd at holde løbende øje med.

Er det mange år siden, at du har tegnet din bilforsikring, er det en god idé bare en gang om året at tjekke, om der er kommet nogle nye og billigere forsikringer derude, som måske kan gøre det meget billigere for dig hvert eneste år. Især fordi det ikke tager længere tid at beregne det.

Er det gratis at beregne min bilforsikring?

Ja, det er helt gratis at beregne din bilforsikring via vores samarbejdspartner. Du skal ikke være bange for, at du skal have penge op af lommen for at gøre brug af beregneren, eller at du forpligter dig til at vælge en af de forsikringer, du finder frem til. Det er gratis og uforpligtende, og du skal bare se det som et værktøj, der kan hjælpe dig med at finde rundt i den jungle, forsikringsbranchen nemt kan være.

Dermed er det altså også gratis at finde ud af, om du fx kan spare penge på at skifte til et nyt forsikringsselskab, eller bare at finde frem til den billigste bilforsikring til din første bil.

Kom i gang med at finde den billigste bilforsikring nu

Lyder det som noget for dig, kan vi kun anbefale dig at komme i gang med at beregne din bilforsikring med det samme. Det tager meget få minutter, og med de konkrete priser kan du nemt og hurtigt finde ud af, hvor det kan lade sig gøre for dig at få den billigste bilforsikring i Danmark.

Vær klar med dit CPR-nummer og din nummerplade. Så er du i gang med at beregne din nye bilforsikring om få øjeblikke.

Tak fordi du læste med.

Læs også: