Beregn indboforsikring

1 – Vælg “Indboforsikring”
2 – Modtag dine 3 gratis tilbud
3 – Vælg det bedste tilbud ?


Har du brug for at tegne en indboforsikring, har vi her gjort det nemmere end nogensinde før at finde den helt rigtige forsikring til den bedste pris.

Der findes mange forskellige forsikringsselskaber derude, og da de ikke alle tager den samme pris for deres produkter, kan du meget let komme til at vælge et forsikringsselskab, der tager alt for meget, sammenlignet med hvad du kan få din indboforsikring til et andet sted.

Derfor er det en rigtig god idé at bruge en forsikringsberegner, så du kan beregne din indboforsikring hos flere forskellige udbydere på samme tid. På den måde kan du spare en masse tid, da du ikke skal gøre det manuelt, og du kan samtidig ende med at spare en masse penge ved at vælge den billigste kandidat.

Indhold

Hvor lang tid tager det at beregne indboforsikring?

Du skal ikke være bange for, at du skal bruge en halv eller hel dag på at finde ud af, hvad du kan få din indboforsikring til. Det kommer til at tage kort tid, og om få øjeblikke vil du stå med et konkret pristilbud i hånden, som du kan forholde dig til.

Når du klikker dig ind på beregneren, skal du indtaste et par informationer, som den bruger til at give dig en nøjagtig pris. Det er fx information om, hvor mange penge, du har værdier for. Det er jo essentielt for beregneren at vide, om du skal have indbo forsikret for 100.000 kroner eller 750.000 kroner, da forsikringspræmien i så fald vil være forskellig.

Er du ung og studerende, har du nok begrænset med værdier i din bolig, mens du som stor børnefamilier i et stort hus formodentlig har genstande af lidt mere værdi, der skal forsikres.

Når du har indtastet de vigtige informationer, kan beregneren hurtigt gå i gang med at give dig en nøjagtig pris på en indboforsikring, så du kan finde ud af, hvor meget du skal betale for din kommende forsikring.

Hvad er en indboforsikring?

Det er en rigtig god idé at have en indboforsikring, da den dækker dine ting og værdier i din bolig, hvis de fx går i stykker, eller de bliver stjålet ved et indbrud. Har du ikke en indboforsikring, og du fx får begået indbrud hos dig, er det dig selv, der skal erstatte de ting, du får stjålet. Har du omvendt en indboforsikring, kan din forsikring hjælpe dig med at dække de ting, du har mistet.

Hvis du er i tvivl om, hvilke genstande der helt konkret er dækket af din indboforsikring, kan du prøve at forestille dig, at det er alt det, der vil ryge ud af dit hus, hvis du vendte det på hovedet. Det kan fx være genstande som computer, fjernsyn, mobil, sko, tøj, møbler og meget andet.

Husk at du i din indboforsikring typisk også kan tilføje en ansvarsforsikring. Den dækker, hvis du kommer til at forvolde skade på andre personer eller deres genstande. Så kommer du fx til at ødelægge noget meget dyrt hjemme hos en anden person, eller er du involveret i et uheld, hvor der sker skade på den anden part, kan en ansvarsforsikring dække dig. Generelt set kan det være en god idé at have så mange forsikringer som muligt, da du på den måde er dækket rigtig godt ind.

Er det lovpligtigt med en indboforsikring?

Nej, der er ingen lov om, at du skal have dig en indboforsikring. Men er det omvendt en rigtig god idé med en indboforsikring? Ja, i den grad.

Dækker en indboforsikring ved vandskade eller oversvømmelse i kælderen?

Din indboforsikring kan dække i disse tilfælde. Hos nogle forsikringsselskaber kræver det dog, at du vælger dette som tilvalg i din forsikring, da du ikke er automatisk dækket hos alle forsikringsselskaber.

Derfor er det en rigtig god idé at være opmærksom på, hvad der helt konkret er dækket i den forsikring, du er ved at tegne, så der ikke er tvivl om, hvad der er dækket. Men ofte vil vandskade eller oversvømmelse være en del af din indboforsikring, eller i hvert fald vil der være mulighed for at tilføje det som et tilvalg i din indboforsikring, hvis du er interesseret i det. Og har du fx en kælder i din bolig, vil det være en rigtig god idé.

Få mulighed for genhusning med en indboforsikring

Er din bolig oversvømmet, eller har der været ild i den, og den dermed er blevet umulig at bo i, har du brug for et andet sted at bo, mens skaderne bliver udbedret. Derfor kan du i din indboforsikring typisk også få inkluderet genhusning, så du ikke selv skal stå for at presse på for at få en sofa hos en ven eller familie, som du kan overnatte på i den tid, det tager at få din bolig ordnet.

Med genhusning i din forsikring er det forsikringsselskabets ansvar at finde et midlertidigt sted, du og din familie kan bo, indtil I er klar til at rykke ind i jeres bolig igen.

Dækker min indboforsikring ved cykeltyveri?

Ja, din indboforsikring kan også hjælpe dig, hvis du får stjålet din cykel. Igen skal du dog være opmærksom på, at det kan være et tilvalg hos mange forsikringsselskaber, og det derfor er noget, du skal vælge til i din forsikring, hvis du gerne vil have det. Der er jo ikke meget fidus ved at have en indboforsikring, hvis du ingen cykel ejer. Men har du en eller flere cykler i din husstand, er det en rigtig god idé at få inkluderet dine cykler i din indboforsikring.

Billig indboforsikring til unge og studerende

Er du ung og / eller studerende, kan du typisk spare rigtig mange penge på din indboforsikring. Der er mange forsikringsselskaber, der heldigvis er klar over, at studerende typisk ikke har det helt store rådighedsbeløb hver eneste måned, og derfor har de gjort det nemt for unge at få en meget billig indboforsikring, så længe de fx er under uddannelse.

Så er du netop flyttet hjemmefra, og flyttet ind i din første lejlighed, og er du under uddannelse, er det en rigtig god idé at finde dig en indboforsikring hos et af de forsikringsselskaber, der tilbyder lavere priser til din aldersgruppe. Som studerende kan du jo stadig være ude for uheld, indbrud, brand eller vandskade, og derfor er det stadig en rigtig god idé at være dækket godt ind, så du ikke selv skal betale, hvis der sker noget.

Du har sikkert stadig en bærbar computer, mobil, fjernsyn, cykel og meget andet, som du gerne vil have dækket, hvis der sker noget med det.

Hvad koster en indboforsikring?

Det er meget forskelligt, da det jo afhænger af, hvor høj værdi dine genstande har. Derfor kan du typisk finde indboforsikringer for helt nede fra 100-150 kroner om måneden, mens en større husstand med mange flere værdier måske er ude i en forsikringspræmie på 800-1.000 kroner om måneden.

Igen er det også en grund til at beregne din forsikring og få tilbud fra flere forsikringsselskaber, så du er sikker på ikke at betale alt for meget.

Hvad betyder selvrisiko i min indboforsikring?

Selvrisikoen er den del af erstatningsbeløbet, som du selv står for at betale, hvis du har brug for din forsikring. Får du fx stjålet et fjernsyn til 5.000 kroner, og har du en selvrisiko på 2.000 kroner, skal du selv dække de første 2.000 kroner, og forsikringsselskabet vil så dække de resterende 3.000 kroner.

Derfor er det typisk også således, at prisen på din indboforsikring varierer, alt afhængig hvor stor en selvrisiko du vælger. Stort set alle steder kan du selv vælge, hvor høj en selvrisiko du vil have. Vælger du en høj selvrisiko, kan der være mange penge at spare på din månedlige udgift til din forsikring. Vælger du en lav, skal du af med lidt mere hver måned.

Det er naturligvis en balance, som du selv skal afgøre. Vil du slippe billigere hver måned, men til gengæld betale en større del af erstatningen selv, hvis der sker et uheld? Eller vil du slippe lidt mere hver måned mod at få forsikret en større del af erstatningen?

Hvad dækker min indboforsikring ikke?

Der er også ting, som din indboforsikring ikke dækker. Herunder kan du se en række eksempler på ting og situationer, hvor din indboforsikring ikke dækker.

  • Din indboforsikring dækker ved tyveri af tilbehør til bilen. Her vil du få brug for bilens kaskoforsikring til at få en erstatning.
  • Din indboforsikring dækker ofte ikke elementer og værdigenstande, du har opbevaret i et skur eller et loftsrum.
  • Din indboforsikring dækker ikke, hvis du ikke har opbevaret dine genstande forsvarligt. Er dine genstande fx ikke hævet fra gulvet i en kælder, og der gentagende gange kommer oversvømmelse, dækker den ikke.
  • Dyre cykler. Dit forsikringsselskab vil ofte have en øvre grænse for, hvor dyre cykler de dækker. Har du fx en dyr racercykel eller en elcykel, kan den være dyrere, end hvad din forsikring dækker.
  • Og din indboforsikring dækker heller ikke, hvis dit kæledyr laver skader på dit indbo.

Er mine børn dækket af min indboforsikring?

Her kan der være forskellige regler og alderskrav fra de de mange forsikringsselskaber.

Typisk er det sådan, at alle hjemmeboende børn, uanset alder, er dækket af forældrenes indboforsikring.

Flytter barnet hjemmefra, vil det fortsat være dækket af forældrenes indboforsikring indtil en vis alder. Flere steder er alderen op til 21 år. Dog kræver det, at barnet bor alene og ikke har eget barn eller samlever.

Der kan være forskellige regler omkring dækning af børn i indboforsikringen, og derfor er det godt at læse op på det hos dit eget forsikringsselskab, da der ikke er en regel, der er gældende for alle forsikringsselskaber på dette område.

Er mine briller dækket af min indboforsikring?

Dine briller kan være dækket af din indboforsikring. Det kan dog være et tilvalg hos flere forsikringsselskaber, så du skal være opmærksom på, om du er dækket ind, eller om du skal vælge det som en tilføjelse, når du tegner din forsikring.

Der er mange danskere, der går rundt med dyre briller i dag, og derfor kan det være en rigtig god idé at være sikker på, at dine briller også er forsikret, hvis du fx taber dem, eller falder med dem på.

Er min kæreste dækket af min indboforsikring?

Ja, hvis du får en samlever, vil vedkommende også være dækket af din indboforsikring på jeres fælles adresse. Derfor er der med andre ord ikke grund til at have en indboforsikring hver, hvis I flytter sammen på en fælles adresse. Det samme gør sig også gældende, hvis I får børn. Så vil barnet også være dækket ind af samme indboforsikring.

Husk at justere din værdisum på din indboforsikring løbende

Jo ældre du bliver, desto mere værdi vil dit indbo typisk også få. Du vil købe dyrere møbler, dyrere tøj, dyrere elektronik og meget andet. Derfor er det vigtigt, at du husker at justere den samlede værdi at dit indbo hos dit forsikringsselskab, så du stadig er dækket ind, skulle der ske et uheld eller tyveri.

Har du tegnet din indboforsikring i en tidlig alder, kan det være, at dit indbo har haft en værdi af 100.000 kroner. Men 10 år senere kan dit indbo have fået en værdi af fx 500.000 kroner eller 1.000.000 kroner. Og sker der så et uheld, er det jo vigtigt, at du ikke kun er forsikret for 100.000 kroner, som da du tegnede din forsikring.

Hvad sker der med min indboforsikring, hvis jeg flytter?

Hvis du flytter, er det vigtigt, at du orienterer dit forsikringsselskab om det. Det samme gør sig gældende, hvis der flytter nye personer ind på din adresse – hvis du fx får en kæreste eller en roommate.

Kan jeg skifte indboforsikring til et andet forsikringsselskab?

Ja, du kan meget let skifte fra et forsikringsselskab til et nyt, hvis du fx finder en billigere indboforsikring et andet sted.

Typisk vil det være dit nye og kommende forsikringsselskab, der står for at opsige din gamle indboforsikring. Så du skal ikke være bange for, at du selv skal ringe til dit forsikringsselskab og opsige din indboforsikring. Det kan dit nye forsikringsselskab stå for at gøre for dig.

Så finder du en ny indboforsikring, hvor du kan spare flere tusinde kroner om året, er det altså ingen sag at skifte over til det.

Læs også: