Beregn Motorcykel Forsikring

1 – Vælg “Motorcykel Forsikring”
2 – Modtag dine 3 gratis tilbud
3 – Vælg det bedste tilbud ?


Det behøver ikke at være svært at finde frem til den bedste og billigste forsikringspræmie på din motorcykelforsikring. Med vores samarbejdspartner kan du beregne prisen på dine forsikring på et øjeblik ved at indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på din motorcykel forsikring. På den måde skal du ikke bruge hele eller halve dage på at researche, snakke med forsikringsselskaber eller lignende. Du kan have det klaret på et par minutter.

Det er lovpligtigt at forsikre din motorcykel, akkurat som det er lovpligtigt at have din bil forsikret. Derfor er der ikke noget med, at du sagtens kan undvære en motorcykel forsikring, eller at du bare lige vil spare den væk.

For det første kan du risikere, at pladerne bliver pillet af din motorcykel, hvis du ikke har den korrekt forsikret. Dernæst kan du også risikere at stå med en meget stor erstatningssum, hvis du ikke har den forsikret, og du er involveret i en ulykke. Derfor skal du altid, som noget af det første, når du køber dig en ny motorcykel, gå ind og finde en forsikring til den med det samme, så du kan blive klar til at køre på den. Du bør ikke køre på den, før du har fået dine forsikringspapirer i orden.

Indhold

Få din motorcykel forsikret for tyveri og hærværk

En af de primære fordele ved at have din motorcykel ansvarligt forsikret er, at du kan være i trygge hænder, selv hvis der fx sker hærværk på din motorcykel, eller hvis den endda bliver stjålet.

Skal du selv købe en brugt motorcykel privat, hvilket jo sagtens kan være tilfældet, er det i øvrigt altid en god idé at tjekke, om køretøjet er blevet meldt stjålet. Det kan du gøre her hos politiet.

Det ses desværre tit, at langfingrede personager snupper en motorcykel, der ikke tilhører dem selv, eller måske bare udsætter den for hærværk af mildere eller sværere grad. Skulle en af delene ske for dig, vil du være glad for, at du har forsikringen på plads, så du ikke selv skal punge ud for at få det ordnet.

Der kan være mange penge at spare på at vælge den billigste motorcykel forsikring

Når du skal tegne en motorcykel forsikring, vil du blive overrasket over, hvor stor en forskel der kan være i prisen fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Derfor anbefaler vi på det kraftigste også alle vores læsere til at bruge denne forsikringsberegner, så du ikke ender med at slå dig noget så gevaldigt rent økonomisk.

Herunder kan du se priseksempler på tilbud hentet fra tre forskellige forsikringsselskaber, som vi har fundet. Eksemplet er lavet på en Suzuki GSX 1300 fra 2009 med en handelsværdi på 50.000-100.000 kroner, 5.000 km om året og med kaskoforsikring inkluderet (foretaget august 2022).

Som du kan se på oversigten, er der hele 17.143 kroner at spare om året i dette tilfælde, hvis vi vælger IF Forsikring i stedet for Tryg. Så det er vanvittigt mange penge, der er på spil, når du skal vælge forsikring til din MC.

IF Forsikring
Årlig præmie: 8.076 kroner
Selvrisiko: 5.000 kroner

FDM
Årlig præmie: 10.838 kroner
Selvrisiko: 5.506 kroner

Tryg
Årlig præmie: 25.219 kroner
Selvrisiko: 5.506 kroner

Hvad dækker en typisk motorcykelforsikring?

I en motorcykelforsikring vil der altid være en ansvarsforsikring, da det er den lovpligtige del af en MC forsikring. Men derudover kan du også få mange andre tilvalg i din forsikringspakke, hvis du har lyst til det.

Det kan fx være kasko, tyveri, vejhjælp, MC-ulykke, helårskørsel, ekstraudstyr og meget andet. Derfor kan det altid være en god idé at skræddersy din forsikring med omhu, så du er sikker på, at den passer perfekt til dine behov.

Kan jeg få en kasko via min motorcykelforsikring?

Ja, du kan godt få en kaskoforsikring til din motorcykel, når du skal tegne forsikring til den. Ligesom du fx kender det fra din bil.

En MC kasko dækker skader på din motorcykel, hvis den fx er udsat for tyveri, eller hvis du er uheldig at få en skade på din MC under et uheld i trafikken. I nogle tilfælde kan en kasko også dække ekstra udstyr til din MC op til en vis beløbsgrænse.

Er jeg dækket i udlandet?

Hvis du tilvælger vejhjælp i din forsikring, kan du have mulighed for at få vejhjælp i udlandet, hvis du får brug for det. Kører du uden for landets grænser, er det en rigtig god idé at vælge det med i din pakke.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, om din vejhjælp kun dækker i Danmark, eller om den fx også dækker i EU. De ting der typisk vil være dækket i udlandet er nødvendige hotelophold, bugsering, hjemtransport eller lignende. Dette vil altid være specifikt beskrevet hos dit forsikringsselskab.

Er det gratis at beregne prisen på min motorcykelforsikring?

Ja, det koster dig ikke noget at gøre brug af vores beregner, når du vil beregne præmien på din MC forsikring. Derfor er der ingen grund til ikke at gøre det, når du har fået købt dig en motorcykel og skal i gang med at finde frem til den billigste forsikring.

Bruger du ikke en beregner, kan det nemt komme til at tage dig lang tid at indhente priserne manuelt fra alle de mulige forsikringsselskaber, der tilbyder en MC forsikring. Med en beregner som denne tager det dig et øjeblik, og det er både gratis og uforpligtende.

Hvad er min selvrisiko på min forsikring?

Det kommer helt an på, hvor du vælger at tegne din forsikring. Hos et forsikringsselskab som IF kan du vælge en selvrisiko på alt fra 1.000 kroner til 10.000 kroner, mens du hos et sted som FDM kan vælge en selvrisiko på alt fra ca. 2.200 kroner til 22.000 kroner.

Vær opmærksom på, at jo højere en selvrisiko du vælger, desto lavere vil din månedlige eller årlige præmie også være. Dog har du til gengæld en højere udgift, hvis du en dag er ude for at få brug for din forsikring. Du kan altid selv vælge, hvor høj en selvrisiko du vil have inden for deres grænser.

Kan jeg tegne min MC forsikring online?

Ja, det er meget nemt at tegne din MC forsikring på nettet. Du skal ikke ringe til forsikringsselskabet eller møde op i den lokale afdeling for at få tegnet din forsikring. I dag er det så nemt, at du kan klare det hele online, så hvis du bare har din computer eller mobil ved hånden, er du hurtigt i gang med at tegne din nye forsikring.

Har du det bedst med at klare det over fx telefon, er det dog trods alt også stadig en mulighed hos langt de fleste forsikringsselskaber.

Er der vejhjælp i min motorcykelforsikring?

Der er ikke automatisk vejhjælp, men der er dog mulighed for at vælge det til hos langt de fleste forsikringsselskaber. Er du ikke allerede dækket af vejhjælp, kan det altid være en god idé at have et abonnement på det, så du er på den sikre side, hvis du en dag løber ind i et uheld og ikke kan komme videre.

Det er aldrig til at vide, hvornår du kan få brug for vejhjælp, og ofte er der ikke tale om særlig meget mere i forsikringspræmie hver måned for at tilføje vejhjælp. Det er ikke noget, der gør en væsentlig forskel i udgiften til din forsikring.

Hvornår på året dækker min MC forsikring?

Almindeligvis dækker en MC forsikring kun i sommerhalvåret fra 1. marts til 30. november. Hvis du har lyst til at køre på din motorcykel uden for disse datoer, skal du have helårskørsel med som tilvalg i din forsikring. Dette kan nemt lade sig gøre hos det forsikringsselskab, du vælger, og det giver dig altså mulighed for at køre på din motorcykel fra 1. december til 28. februar.

Bruger du kun din motorcykel i sommerhalvåret, er der dog ingen grund til at tænke yderligere over dette, og dermed er der ingen grund til at betale det ekstra for at være dækket vinteren over.

Kan jeg få min motorcykel forsikret hele året?

Ja, du har med helårskørsel mulighed for at få din motorcykel forsikret hele året. Har du ikke noget imod at køre rundt på din MC i de mørke måneder på året, er det vigtigt, at du får tegnet dette tilvalg med i din forsikring, så du kan køre lovligt rundt på din motorcykel i denne periode.

Der er mange, der kun bruger deres motorcykel fra marts til november, men hvis du er en af dem, der ikke har noget imod at køre på din kværn i årets øvrige måneder, skal du bare have denne tilføjelse med i din forsikring.

MC førerulykke forsikring – hvad er det?

Når du tegner en MC forsikring, kan du også tit finde et tilvalg, der hedder ‘MC førerulykke’ eller ‘MC ulykke’. Dette sikrer dig en erstatning, hvis du, eller en anden fører af din MC, er involveret i et uheld og ikke kan få erstatning fra andre ansvarsforsikringer.

Du kan også få udbetalt et kontant beløb, hvis der fx er knoglebrud som et resultat af ulykken. Så hvis du gerne vil være sikker på at få en økonomisk erstatning ved disse uheld, er det vigtigt at krydse af i denne boks, når du tegner din forsikring til din MC.

MC ansvarsforsikring – hvad dækker den over?

Ansvarsforsikringen på din MC er den lovpligtige forsikring. Du må simpelthen ikke kører på din motorcykel, hvis du ikke har tegnet denne forsikring. Men hvad dækker den så egentlig over?

Jo, den dækker ganske enkelt over de skader, du kan risikere at påføre på andre mennesker, deres ejendele eller køretøjer, når du kører på dit køretøj. Så kører du fx galt på din motorcykel, og er der en anden part, der kommer til skade i ulykken, vil det altså være din ansvarsforsikring, der dækker erstatningen til den eller de personer, der nu engang måtte være involveret.

Er det billigere at blive forsikret hos mit eksisterende forsikringsselskab?

Det kan i nogle tilfælde være en fordel at tegne din nye MC forsikring hos dit nuværende forsikringsselskab, hvor du måske allerede har forsikringer som indbo, hus eller båd. Men du kan ikke bare altid regne med, at det vil være det billigste valg.

Derfor anbefaler vi dig også at indhente tilbud på din nye motorcykelforsikring, så du ikke bare tegner den hos din nuværende udbyder i blinde, uden at vide om du betaler alt for meget for den eller ej. Hvis du ikke tjekker priser andre steder, aner du jo ikke, om MC forsikringspræmien er markant højere hos dit nuværende forsikringsselskab end hos de øvrige på markedet.

Min MC er blevet stjålet – dækker min forsikring?

Hvis du har valgt kasko med i din forsikring, vil din motorcykel også være dækket, hvis den bliver stjålet. Har du kun tegnet en ansvarsforsikring, er den ikke dækket ind ved tyveri.

Dette vil også dække eventuelle skader, der kan opstå på din motorcykel under et tyveriforsøg. Det kan jo være, at tyven ender med at køre galt på din MC, eller at han på anden vis forvolder skade på køretøjet, og så er det også denne del af din forsikring, der vil dække. Nogle gange skal tyveriforsikring vælges separat, men det plejer at være en del af kasko forsikringen.

Få styr på papirerne hvis du skifter din gamle motorcykel ud med en ny

Sælger du din gamle motorcykel for at købe dig en ny, er det meget vigtigt, at du også husker at få papirarbejdet i orden, så din forsikring dækker over din nye MC og ikke din gamle.

Der er mange, der ikke er gode til at få styr på dette, når de køber en ny model, men det er altså vigtigt, så du fx har din ansvarsforsikring i orden, inden du begynder at køre ud på landevejen. Og det tager altså ikke længere tid, når du først lige får sat dig ned og kigget på det, så der er ingen undskyldning.

Dækker min motorcykelforsikring mit MC ekstraudstyr?

Ja, i visse tilfælde kan dit ekstraudstyr også blive dækket af din forsikring. Nogle steder kan du vælge det som tilvalg, og her skal du gerne angive, hvor meget værdi du har for i ekstra udstyr til din motorcykel. Jo mere værdi du har for, desto højere en forsikringspræmie vil du også typisk få, da der på den måde er mere at forsikre.

Nogle gange kan ekstraudstyr for en vis værdi være inkluderet i forsikringen. Det kan fx være udstyr for op til en samlet værdi på 10.000 kroner, der er dækket ind.

Fri kilometerkørsel i din MC forsikring

Hos udvalgte forsikringsselskaber kan du opleve, at der vil være fri kilometerkørsel inkluderet i din forsikring. Hos andre kan der være en begrænsning på antal kilometer, du kan køre pr. år.

Det kan være en god idé at vælge et forsikringsselskab med fri kilometerkørsel, så du fx ikke skal holde dig inden for 5.000 km pr. år. Er du glad for at køre på MC, og bruger du den meget, er det jo vigtigt, at du ikke skal lade dig begrænse af et max på fx 5.000 km pr. år. Så hold øje med dette når du skal oprette din nye forsikring.

Læs også